Historie

Historie

De afdeling Trimmen is opgericht 3 maart 1971. De afdeling bestond aanvankelijk uit 9 dames die in de sportschool van de Koninklijke Marine aan de Hoofdgracht o.l.v. de heer Wijnants zich inspanden om hun conditie op peil te houden of te verbeteren. De afdeling maakte een snelle groei door. Al vrij snel werd een herengroep opgericht. De dames en de heren sportten apart van elkaar. Na de trimles was er ook de mogelijkheid om gebruik te maken van het marine zwembad. Al gauw was het ledenbestand zo uitgebreid dat er 3 groepen moesten worden gevormd. Oktober 1973 werden de dames- en de herengroep samengevoegd

Tot 1979 werd gesport aan de Hoofdgracht.. Er werd regelmatig van trainer gewisseld. Trainers van het eerste uur waren o.a. de heer Wijnants, deheer Velthuizen en de heer Otten. In december 1979 moest worden verhuisd naar de Stakman Bossestraat. Deze zaal werd gehuurd van de gemeente Den Helder. De heer Kalevelt was de trainer. Decemer 1983 moest worden verhuisd naar de gymzaal aan de Fazantenstraat. Wolter Eefring is dan enige tijd de trainer.Na Eefting komt voor slechts korte tijd Kees van Heemskerk. Inmiddels waren we terugverhuisd naar de Stakman Bossestraat Tot dan waren alle trainers marinier van de Koninklijke Marine. Een burger wordt dan aangetrokken als trainster. De trainster Wil Weijdert genaamd staat inmiddels al meer dan 25 jaar voor de groep.

In 2004 verhuisden we van de Stakman Bossestraat naar het nieuwe complex van de MBSOV op de oude Rijkswerf. Gebouw genaamd de Dukdalf. Het ledenbestand inde afgelopen jaren was zeer wisselend..De leeftijdsopbouw ligt momenteel 2015 boven 55 plus.

Het woord trimmen dekt dan ook niet meer de lading. Tegenwoordig ligt de nadruk meer op behoud van mobiliteit maar ook op een stukje conditie verbetering. Een ieder doet mee naar zijn eigen mogelijkheden.

Ook is er aandacht voor de sociale aspecten. Zo gaan we 1x per jaar uit eten, vieren we Sint Nicolaas met chocolademelk en heerlijke speculaas. We sluiten het verenigingsjaar af met een fietstochtje met aansluitend een gezellig samenzijn. Een keer per jaar wordt een ledenvergadering gehouden.

Met dank aan Adrie Nobels en Hans van der Sloot. Zij hebben uit oude Sirenes historidche feiten opgediept

Contact Trimmen

Coby Koningstein
Tel: 0223-621832

Paul Roelands
E-mail: Pbroelands@gmail.com
Tel: 0223-633693 of 0621475310

Hoofdgracht 4
1781 AA Den Helder