Verslag stedentrip naar Lissabon
Nieuws

Verslag stedentrip naar Lissabon

Geplaatst op: woensdag 27 november

Van 28 september tot en met 01 oktober was de MBSOV Stedentrip naar Lissabon. Wederom een prachtige zonnige bestemming waar we met z’n 49-en van hebben genoten.

Zaterdag 28 september:

in het vroege ochtendgloren verzamelden de deelnemers rond 02.15 op de Nieuwe Haven zodat we rond de klok van half drie konden vertrekken richting Schiphol. Nog even 2 deelnemers opgehaald die in Alkmaar wilden opstappen en daarna in 1 streep naar de vertrekhal. De vlucht verliep voorspoedig, we vertrokken mooi op tijd en in de lucht werden we nog extra via de intercom begroet door de purser van Transavia.

Aangekomen op het vliegveld van Lissabon werden we opgewacht door onze gids van dag 1, Josephine. We gingen eerst met de bus richting het nautisch museum voor een koffie en het bekkende Pasteis de Belem, een heerlijk gebakje van bladerdeeg met custardpudding, uiteraard lekker zoet met poedersuiker en kaneel.

Na de koffie gingen we met de bus voor een citytour maar ook werd de stad op sommige plaatsen lopend verkend zodat we een goede eerste indruk van de stad hadden om de komende dagen te gaan bezichtigen.

Zondag 29 september:

Na een goede nachtrust gingen de meeste van de groep mee met een fietstocht door Lissabon om op deze manier de stad weer op een heel andere manier te ontdekken. Met prachtig weer, goede fietsen, leuke gidsen bezochten we buiten de geijkte bezienswaardigheden ook nog wat andere plekjes waar je anders niet zo gauw zou komen en kregen we ook leuke wetenswaardigheden te horen.

We sloten de ruim 3 ½ uur durende tocht af met elkaar op een terras aan de Taag en konden deze geslaagde activiteit afstrepen.

Maandag 30 september:

Een vrije dag om naar ieders zin te besteden, de een ging lekker shoppen, de ander verschillende bezienswaardigheden bezoeken. We sloten de dag af met een gezamenlijk Fado diner in de buurt van het hotel. Helaas viel het eten een beetje tegen maar met div. optredens en een leuk gezelschap hadden we een gezellig avond. En voor een van de “stedentrippers” was er een extra leuke verrassing aangezien ze spontaan werd bezocht door haar 2 zonen die de avond met ons hebben doorgebracht.

Dinsdag 01 oktober:

Alweer de laatste dag. Na een lekker ontbijt, de koffers gepakt en in de bus gestopt, gingen we deze dag met onze gids Christina op pad naar Sintra een dorp in de bergen waar de zomerpaleizen waren van de welgestelden.

Na het bezoek aan Sintra gingen we richting onze afscheidslunch, om vervolgens naar de westelijkste punt van Europa Cabo Rocha te vertrekken. Daar nog even een fotomomentje en onder weg naar het vliegveld ook nog een kleine stop/rondleiding door Cascais, een leuke badplaats vlak bij Lissabon.

Het inchecken voor de terugweg verliep voorspoedig alleen had het vliegtuig iets vertraging aangezien we van het mooie weer in Portugal het slechte weer in Nederland tegemoet gingen.

Al met al een super geslaagde stedentrip waar we met z’n allen weer met een goed gevoel op terug kunnen kijken!