« Vorige pagina


Verslag district finale Bandstoten 5e klasse


Deze werden verspeeld op 12-14 en 15 december 2018  bij de MBSOV in Den Helder.

Op woensdag avond werd  gestart met de wedstrijden nadat de opening was verricht door de wedstrijdleider de heer Holtz en de heer Ridder.

De deelnemers  bestonden uit  1 dame en 7 heren. Verder  was er 1 reserve. De wedstrijdleiders . de arbiters en de tellers zorgden er voor dat alles volgens de regels kon verlopen.

De eerste avond startte om 19.00 uur. De 8 de4elnemers speelden hun geplande wedstrijden met een goede inzet en met veel animo. Het verloop was zeer verschillend. Men maakte soms zeer lastige stoten doch miste soms ook wel op het oog maakbare stoten. Naarmate de avond vorderde en de spelers gewend waren gingen de wedstrijden vlotter verlopen.

Na de eerste avond , waarbij de meeste 2 partijen hadden gespeeld, ging de enige dame aan de leiding. Mevrouw Hoeppe Luchies  had 3 punten.

De tweede avond startte ook weer om 19,00 uur. Het verloop van de wedstrijden  was weer een spannend geheel met weer de nodige verrassingen en soms ook een behoorlijke aardige serie . de hoogste score was 13 caramboles gemaakt door de heer A.G.v.d.Heuvel. Een goede prestatie naar leter zou blijken ook de hoogste serie van het toernooi.

Op zaterdag werd gestart om 11.00 uur. Deze dag was dus beslissend voor de deelnemers. Zij waren natuurlijk allemaal ervaren en konden de druk dus ook wel aan. Toch voelde men soms de spanning van spelers, hoewel die vaak met een lach werden weggewerkt.

Tussen de wedstrijden werd  er gezorgd voor een broodmaaltijd met soep. Deze werden bereid  door Ria en Nico Ridder. Hiervoor de dank van de afdeling en spelers.

Om ongeveer 17.00 uur werden de prijzen uitgereikt. De voorzitter, de heer F.Augustijn, nam dit voor zijn rekening. Hij bedankte alle spelers –wedstrijdleiding-arbiters, schrijvers, tellers en medewerkers achter de bar en in de zaal voor hun inzet

Het uitreiken van de prijzen aan de deelnemers was nu aan de beurt.

1e K.Deuzeman  9 pnt  moy  0.95      2e mevr. C.Hoeppe Luchies  9 pnt moy 0.83

3e A.v.d.Heuvel   8 pnt  moy 1,01      4eP.T.Theunissen 7 pnt  moy 1.03

5e a.schouten   6 pnt   moy  0.92       6e A.Betjes  6 pnt  moy 0.90

7eE.v.Schagen  6 pnt  moy 0.86        8e J.W.Dekker  5 pnt  moy 0,72

De eerste 3 kregen ook nog een medaille uitgereikt.

Hierna kregen alle deelnemers en medewerkers een plant uitgereikt, daarna ging ieder naar de mening van de organisatie tevreden naar huis.

Met vriendelijke groet,

Secretaris MBSOV Biljart,

J. ( Hans ) van der Sloot

 

 

Menu


Nota Defensie MBSOV/Gebouw Dukdalf
Toegevoegd een verklaring van Plaatsvervangend Commandant Zeestrijdkrachten Generaal-majoor der mariniers F.V. van Sprang....
Lees verder >MBSOV uit de Dukdalf?
Wellicht vandaag vrijdag 31 mei in de krant gelezen? Lees verder voor een reactie vanuit...
Lees verder >De inschrijving voor diverse Kampanje voorstellingen via de MBSOV is geopend
De verkoop bij de Kampanje is gestart. Ook dit jaar hebben wij bij de MBSOV...
Lees verder >meer items