Nieuwjaarstoespraak voorzitter MBSOV
Nieuws

Nieuwjaarstoespraak voorzitter MBSOV

Geplaatst op: zondag 2 januari

Beste leden,

Deze nieuwjaarsbrief aan jullie als voorzitter van de MBSOV geeft een kleine terugblik over 2021 hoe de pandemie ons leven verder ging beheersen. We zaten met verschillende vragen: Wanneer mogen we weer activiteiten organiseren? Wanneer kunnen we weer fysiek terug met onze afdelingen in de Dukdalf en ook het overleg met de gemeente en Marine Museum stonden centraal.

In de zomer van 2021 konden we na maanden van wachten eind juli weer activiteiten plannen en enkelen van jullie ontmoeten. Hierop hadden we lang moeten wachten.

In de vermeende overgang van het Marine Museum naar ons gebouw zit de klad, samenwerking met Zeestad is eenzijdig opgezegd, de gemeente Den Helder is gestopt met doorontwikkeling van Willemsoord Noord en Stichting Defensie Musea blijkt door de Corona Crisis minder inkomsten te hebben ontvangen waardoor de kosten voor de verhuizing vooralsnog te hoog blijken te zijn.

Het bestuur heeft toen besloten om verder te gaan met onderhoud aan het pand en vanuit beheer worden dan ook plannen gemaakt voor de verdere ontwikkeling en onderhoud binnen en buiten de Dukdalf.

De contacten met RVB en DMI zijn verder aangehaald en zullen hopelijk bijgedragen tot het behalen van de doelen gesteld binnen het beheer van ons gebouw.

De geplande viering van 75 jaar MBSOV is in 2021 niet doorgegaan, maar zal zeker in 2022 plaatsvinden, in welke vorm dan ook, houd daarvoor de nieuwsbrief en website in de gaten.

Tenslotte kan ik wederom als voorzitter trots zijn op alles wat we dit tweede Corona-jaar bereikt hebben met onze vereniging en de mate van flexibiliteit die we met zā€™n allen toonden. Het begin van het jaar 2021 hebben we continu gekeken naar oplossingen over hoe we onze activiteiten en afdelingen konden laten doorgaan. Na groen licht gekregen van de overheid, via de persconferenties, werden onze activiteiten zo snel mogelijk weer uitgevoerd. Geregeld zagen we kleine lichtpunten aan de horizon en brachten we alles in paraatheid om erin te kunnen vliegen. Telkens werd dit door de overheid vooruitgeschoven en moesten we geduldig wachten.

Ook in 2022 zullen we proberen voor een ieder de befaamde contact- en borrel uurtjes en alle andere activiteiten door te laten gaan, ook hiervoor geldt, houd de nieuwsbrief en de website in de gaten. Laten we hopen dat we aankomend jaar weer in staat zullen zijn om alle afdelingsactiviteiten uit te voeren zoals vanouds.

De bestuursleden van hoofdbestuur van de MBSOV wensen jullie dan ook een gelukkig 2022!

 

Johan Russchenberg

Voorzitter