« Vorige pagina


Het Roobol toernooi


De MBSOV doet al vanaf 1997 deel aan het Roobol toernooi. Dit is vernoemd naar de gewezen wethouder van Den helder de heer Roobol.

Het Rooboltoernooi wordt verspeeld in diverse plaatsen in Den Helder en Julianadorp. De deelnemers zijn  in principe boven de 55 jaar.

Het wordt gespeeld met teams van 4 personen. De MBSOV doet mee met 3 teams. De teams worden gevormd door zowel heren als dames.

De puntentelling wordt gedaan volgens het 10 punten systeem. Dat houdt in dat ieder speler  of hij nu veel of weinig caramboles moet maken  10 punten kan halen als hij zijn totale aantal caramboles maakt waarvoor hij is aangemeld. Maakt hij er minder dan krijgt hij ook minder punten. Deze zijn aangegeven op de tellijst en loopt van 0 tot 10.

In het competitiejaar  2018 2019 doen er 24 teams mee. Iedere woensdagmiddag wordt er gespeeld. Men start meestal in september en speelt de eerste helft tot december.

Na de eerste helft worden de gemiddelde van de deelnemers bekeken door de wedstrijdleiding en  worden de gemiddelde van de spelers herzien. Dit kan inhouden dat er spelers zijn die meer caramboles moeten maken en dat er spelers zijn die minder caramboles moeten gaan maken bij de start van de tweede helft..

De tweede helft begint  zo rond haf januari  en duurt tot eind maart. In april vindt dan de prijsuitreiking plaats. De prijzen , bestaande uit bekers en medailles,  worden dan  op een door de wedstrijdleiding te bepalen plaats , onder het genot van een hapje en een drankje, uitgereikt. Hierbij zijn meestal alle deelnemers aan het toernooi aanwezig.

Plaatsen waar in dit jaar wordt gespeeld zijn; De Boerderij – De Dukdalf – De Brug – ELTO Tuindorp – De Draaikolk – Het Dorpshuis – Café Wout – Buitenveld – ten Anker en de Lichtboei.

Hopende u hierdoor een idee te hebben gegeven van het Roobol toernooi  waar toch een honderdtal ouderen een biljarters en  biljartsters een aantal gezellige middagen beleven en men toch strijden wil om kampioen te worden.

 

Met vriendelijke groet,

Secretaris MBSOV Biljart

Hans van der Sloot

 

Menu


Nota Defensie MBSOV/Gebouw Dukdalf
Toegevoegd een verklaring van Plaatsvervangend Commandant Zeestrijdkrachten Generaal-majoor der mariniers F.V. van Sprang....
Lees verder >MBSOV uit de Dukdalf?
Wellicht vandaag vrijdag 31 mei in de krant gelezen? Lees verder voor een reactie vanuit...
Lees verder >De inschrijving voor diverse Kampanje voorstellingen via de MBSOV is geopend
De verkoop bij de Kampanje is gestart. Ook dit jaar hebben wij bij de MBSOV...
Lees verder >meer items