« Vorige pagina


Geslaagde ochtend paaseieren zoeken


Zaterdagmorgen 31 maart was het weer zo ver, dat de paashazen van de MBSOV in de donkere duinen begonnen met de voorbereiding voor de jaarlijkse zoektocht door de kinderen van onze leden naar de verstopte paaseieren.

Paaseieren zoeken  31-3-2018

Zaterdagmorgen  was het weer zo ver dat de paashazen in de donkere duinen begonnen met de voorbereiding van het zoeken. Om 10 uur kwamen de eerste kinderen al  om zich te melden. Om half elf waren alle kinderen aanwezig en werden naar de plaats gebracht waar het allemaal ging gebeuren. Ondertussen waren de paashazen al door de kleine aanwezigen gesignaleerd in de bosjes van  de donkere duinen. Dat was al spannend en de vader of moeder moesten sommige kinderen optillen om dat het toch wel spannend was. Toen ging men in groepjes naar binnen. Na een uitleg  over het zoeken en het inleveren van de eieren om geteld te kunnen worden en om daarna natuurlijk de winnaars aan te wijzen werden de ouders er nog even op gewezen dat het zoeken bestemd was voor de kinderen.

In de groepen waren veel kinderen te zien die al eerder aanwezig waren geweest bij dit evenement, dat jaarlijks door de MBSOV wordt georganiseerd. Nadat alle drie de groepen naar de plaats waren begeleid waar rode, blauwe of groen eieren verstopt lagen kon het zoeken gaan beginnen. De rode eieren voor de jongste groep waren gelukkig niet zo moeilijk te vinden. Zij lagen op een groen veld  en dus voor de leeftijdsgroep goed te zien. Bovendien zorgden de paashazen voor een regelmatige aanvulling zodat alle kinderen veel eieren vonden. De blauwe en de groene eieren waren door de paashazen echter  in het bos verstopt. Door de begroeiing  was dat natuurlijk  wel  even meer zoeken. Maar ja het waren ook  de wat oudere groepen. Na ongeveer een half uur zoeken werd de wedstrijd gestopt en moesten alle eieren worden ingeleverd.

De prijswinnaars  waren geworden:

Rood   1e prijs Nova de Boer  –  2e prijs Melle Wanders  en 3e prijs Valentina  D Ámico

Blauw  1e prijs Jens de Boer  – 2e prijs Yara Schotman  en 3e prijs Ryan Bais

Groen  1e prijs Indy Schotman – 2e prijs Finn de Boer en 3e prijs Shanty Grevelink

 

Daarna kregen alle deelnemende kinderen een zakje met paaseitjes, omdat ze allemaal zo enorm goed hun best hadden gedaan. Mede dankzij hen was het ook dit jaar weer een groot succes. Met dank aan alle medewerkers voor hun inzet en aan het vogelasiel voor de medewerking. We hopen dat het volgend jaar weer een succes zal worden, het liefst met nog meer kinderen.

 

Menu


Nota Defensie MBSOV/Gebouw Dukdalf
Toegevoegd een verklaring van Plaatsvervangend Commandant Zeestrijdkrachten Generaal-majoor der mariniers F.V. van Sprang....
Lees verder >MBSOV uit de Dukdalf?
Wellicht vandaag vrijdag 31 mei in de krant gelezen? Lees verder voor een reactie vanuit...
Lees verder >De inschrijving voor diverse Kampanje voorstellingen via de MBSOV is geopend
De verkoop bij de Kampanje is gestart. Ook dit jaar hebben wij bij de MBSOV...
Lees verder >meer items