« Vorige pagina


MBSOV STEDENTRIP WENEN


Datum: donderdag 28 september 2017


28 september t/m 01oktober 2017 - WENEN

Vorstelijk & Romantisch Wenen is een stad vol pracht en praal. Het is net alsof u in een 19e eeuws decor bent binnengestapt. Stijlvolle gebouwen, klassieke koffiehuizen en gezellige konditoreien zijn onderdeel van het toneel. Mozart, Beethoven en Strauss woonden alle drie in Wenen en hun aanwezigheid is nog steeds voelbaar.


Wenen is naast romantisch ook een hedendaagse stad. Er zijn gezellige cafés en restaurants waar u kunt bijkomen van een dagje winkelen in de gezellige winkelstraten.
De stad kent vele bezienswaardigheden, overblijfsels van haar roemrucht verleden, zoals Schloss Schönbrunn, de Hofburg, de Stephansdom, en het recreatiepark Prater, gelegen tussen de Donau en het Donaukanaal.
Natuurlijk is Wenen nauw verbonden met zang en opera. Mozart is hierin de verbindende schakel en de speciale ambiance van Wenen voegt een dimensie daar aan toe.

MOZART
Wenen staat ook bekend zijn koffiehuizen die het proberen zeker waard zijn. De Spaanse Rijschool is gevestigd in de Hofburg en is één van de weinige plaatsen waar het 16e eeuwse hogeschoolrijden door de behendige Lippizaner paarden nog valt te bewonderen.

compilatie wenen (2)

Het hotel

Austria Trend Hotel beim Theresianum*** ligt op slechts 10 minuten lopen van het Slot Belvedere, en op 5 minuten lopen van het centraal station van Wenen. Er is gratis WiFi beschikbaar, en in de zomer kunt u van het ontbijt genieten op het terras in de tuin. De kamers in het Theresianum Wien Austria Trend Hotel beschikken elk over een flatscreen-tv met kabelzenders, individueel regelbare airconditioning, vloerverwarming, een minibar, een bureau en een badkamer. Vanaf het metrostation Hauptbahnhof, onder het treinstation, is de Stephansdom in het stadscentrum in slechts 5 minuten te bereiken.

hotel wenen

http://www.austria-trend.at/de/hotels/theresianum

FACULTATIEVE EXCURSIES (bij voldoende animo)

Fietstour Wenen (3 uur) Een heel leuke manier om Wenen te leren kennen. Je fietst langs de hotspots van Wenen, zoals de Opera, het Mozart Monument, Kunsthistorisch museum, Heldenplatz, Volkgarten, Judenplatz en meer. Ondertussen neemt de gids je mee in het verhaal achter deze prachtige stad. Prijs: € 29,- Inclusief: inclusief gids en fiets.

KATHEDRAAL

Boottocht op de Donau De manier om de stad vanaf het water te verkennen. Onderweg passeert u vele bezienswaardigheden. Prijs € 22,50,- p.p.

Kosten MBSOV leden: €360,-  (prijswijziging o.v.b.)
1-persoonstoeslag: € 119,00

PALEIS

Inbegrepen:
• Vervoer Den Helder – Schiphol, v.v.
• Retourvlucht Amsterdam – Wenen incl. luchthavenbelasting met KLM
• Vervoer luchthaven – hotel, v.v.
• 3 nachten in hotel Austria Trend Hotel beim Theresianum***2-p kmr. douche en toilet, incl. toeristenbelasting
• Verzorging in hotel op basis van logies/continentaal ontbijt
• Stadstour met gidsbegeleiding op dag 1
• Buffet-diner in wijnkelder dag 2
• Excursie Schloss Schönbrunn op dag 4
• Afscheidslunch op dag 4

ONTBIJT (1)

Niet inbegrepen:
Reis- en Annuleringsverzekering

FONTEIN

Sluitingsdatum inschrijving:12 maart 2017

Bij meer aanmeldingen dan beschikbare plaatsen, vindt deelname plaats d.m.v. loting.

Zorg dat u alle verplichte (*) velden invult, en akkoord gaat met het reglement activiteiten. U moet direct een bevestigingsmail ontvangen op het door u opgegeven emailadres. Geen mail (kijk in spam/junkmail), dan is uw aanmelding niet goed gegaan en moet u zich opnieuw aanmelden!

Stedentrip Wenen

  • Vermelden IBAN code met 18 posities is hier verplicht.
    Deze dient u op de afdelingspagina van Activiteiten door te nemen.