« Vorige pagina


MBSOV Stedentrip naar Lissabon (Portugal)


Datum: zaterdag 28 september 2019


Dit jaar gaan we naar het zonnige zuiden: Lissabon, de hoofdstad van Portugal verheft zich boven de noordelijke oever van de Taag en strekt zich uit over zeven heuvels. Je vindt er schilderachtige, bochtige en smalle straatjes, maar ook brede winkelavenues, pleinen en fonteinen.
Kosten MBSOV leden: €395,-, wijzigingen onder voorbehoud.
Iedereen dient zelf een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Deelname is geheel op eigen risico!
De minimale inschrijftijd (van 5 weken) is tot en met 17 februari. Bij meer gegadigden dan beschikbare plaatsen, vindt deelname plaats d.m.v. loting.
Na 17 februari bij de nog beschikbare plaatsen geld het vol = vol!


Dit jaar vliegen met Transavia op zaterdag 28 september heen en komen we dinsdag 01 oktober terug.

VLUCHTSCHEMA (In Portugal is het 1 uur vroeger dan in Nederland) 

Amsterdam – Lissabon        06.50-08.10 uur 

Lissabon – Amsterdam        19.55-23.50 uur

HOTEL

Ibis Styles Lisboa Centro Liberdade NE ligt op 400 meter van het Marques de Pombal-plein en het metrostation. Dit hotel biedt stijlvolle, moderne kamers. Elke licht ingerichte kamer heeft airconditioning, designmeubilair en gratis WiFi. Alle kamers zijn voorzien van een flatscreen-tv met kabelzenders, een bureau en een minibar De badkamer is uitgerust met gratis toiletartikelen, een föhn en een ruime douche. Het is 400 meter naar de trendy straat Avenida da Liberdade en de vele exclusieve winkels.

Kosten MBSOV leden (*o.v.b): €395,-

Incl. Busvervoer Den Helder – Schiphol v.v.  vlucht/handbagage 10 kg /hotel + ontbijt.

 • Stadstour met gids dag 1
 • Excursie met gids dag 4, excl. entrees
 • Afscheidslunch dag 4

Let op : dit is exclusief ruimbagage (koffers dient men zelf te betalen)

1-persoonstoeslag is €159,-

Optionele excursies en niet genoemde kosten! Men dient zelf een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.

* Wijzigingen zijn onder voorbehoud. Deelname aan de MBSOV activiteiten is altijd op eigen risico!

Het programma van dag tot dag:

Dag 1: Naar Lissabon
Vlucht van Amsterdam naar Lissabon. Op de luchthaven staat de bus klaar. We rijden eerst naar een locatie voor een kop koffie met iets zoets. Hierna maken we een stadtour met wandeling door Lissabon. We wandelen door de wijken Baixa en Alfama. De steile straatjes van Alfama, die nog uit de Moorse tijd dateren, bieden een verrassende kijk op het dagelijkse leven in deze volkswijk.

Na onze bezichtiging van hét symbool van Lissabon, de Torre de Belém, bewonderen we het monument van de ontdekkingsreizigers. Ook zien we het indrukwekkende Mosteiro dos Jerónimos, een klooster dat werd gebouwd om de ontdekking van de zeeroute naar Indië door Vasco da Gama te herdenken. Vervolgens checken we in bij ons hotel. Rest van de dag ter eigen invulling.

Dag 2 & 3: Lissabon
2 vrije dagen in het mooie Lissabon waarop u de stad op uw eigen manier kunt ontdekken. Met het openbaar vervoer zijn de vele beziens-waardigheden goed en snel te bereiken. Ook kunt u de stad verkennen per klassieke tram (tram 28 (officiële naam: Elétrico 28E). Het is een hele beleving om met de tram voor de smalle straatjes te rijden. Deze lijn doet alle historische buurten van de stad aan.
Hou je wel goed vast, want ook al zijn de straten smal en de hellingen stijl (14%), de chauffeur houdt er een goed tempo in! Vanuit Lissabon komt u per rechtstreekse trein heel eenvoudig in Cascais of Estoril. Dit zijn leuke badplaatsen met mooie stranden en leuke terrassen.

Optionele excursie fietstocht op dag 2, aanvang 10.00 uur De Lissabon Fietstour: Je fietst van boven (Park Eduardo VII) naar beneden (Belén) via een uitgekiende route, op een rustig tempo. Deze Lissabon fietstour is geschikt voor alle typen fietsers. Toegankelijk, informatief en volop cultuur. De Nederlands sprekende local stopt onderweg bij de Highlights & Secrets en er is genoeg tijd voor foto´s. Halverwege wordt er een koffiestop gehouden op een unieke plek. Hier word je uitgenodigd voor een typisch Portugees gebakje plus een lokaal drankje. De Nederlandse gids vertelt je alle ins en outs over deze fantastische stad. Kosten 32 euro pp (± 4 uur) Let op: geen ebikes!

Optioneel: Diner Fadorestaurant (dag 3)
Lissabon is bekend om de Fadomuziek. Er zijn tal; van restaurants waar u tijdens het diner kunt genieten van fadomuziek. Prijs inclusief diner vanaf € 60,- p.p. vanaf 20 personen incl. drankjes en excl. vervoer naar/van restaurant. Er zijn voordeliger opties maar dat is veelal in kleinere restaurants die geen groepen aannemen. Bij restaurant Páteo de Alfama is het mogelijk alleen een show bij te wonen a € 15,- p.p.

Dag 4: Sintra, lunch, Cabo da Roca en weer naar huis:
Om 10 uur dient u uitgecheckt te zijn. We reizen per bus en onder leiding van een gids naar Sintra. Sintra lijkt zo uit een sprookjesboek gesprongen. Het is een verzameling van de sprookjesachtige paleizen, eeuwenoude forten en prachtige tuinen. Vanuit Lissabon ben je in minder dan een uur in Sintra. Van welke kant je Sintra ook nadert, je merkt meteen dat dit een bijzonder plaatsje is met één van de rijkste stukjes geschiedenis van Portugal. Overal staan paleisjes en schitterende herenhuizen te midden van prachtig aangelegde tuinen. Ook in het centrum zelf staan verschillende rijkelijk versierde huizen, met de beroemde Portugese azulejos, geglazuurde tegeltjes met de mooiste patronen en kleuren. Middenin het centrum ligt het Palacio Nacional de Sintra dat we zullen bezoeken. We gebruiken hier een gezamenlijk lunch en u heeft nog wat vrije tijd in Sintra.

Na ons bezoek aan Sintra brengen we een bezoek aan de Cabo da Roca, het westelijkste puntje van het vasteland van Europa; daar waar het land eindigt en de zee begint. Cabo da Roca is het meest westelijke punt van het Europese vasteland. Op ongeveer 150 meter van zee heeft u vanaf dit punt een panoramisch zicht op het gebergte Serra de Sintra en de kust. De vuurtoren is nog steeds een belangrijk herkenningspunt voor de scheepvaart.

Vervolgens de bustransfer naar de luchthaven van Lissabon en retourvlucht naar Nederland.

Stedentrip 28 sept tm 01 okt 2019 : Lissabon (Portugal)

 • Gelieve met streepje na 06, Voorbeeld: 06-12345569
 • Invullen met hoofdletters Voorbeeld : NL44INGB0001112233
 • Conform vermelding op de pas: Voorbeeld: CZSK 11122 of BL 11122 of FAM 11122
 • Doordat Portugal net als Nederland het Schengenakkoord getekend heeft is er vrij vervoer mogelijk tussen deze twee landen. Het is echter wel verplicht om in het bezit te zijn van een geldig identificatiebewijs.
  Kosten zijn 32 euro p.p. voor een 4 uur durende fietstocht inclusief koffiestop. Het is een toegankelijke fietstocht. Let op er zijn geen ebikes aanwezig!
  Het is mogelijk alleen een show bij te wonen prijzen zijn vanaf 15,- p.p.
  Diner in een Fadorestaurant. Lissabon is bekend om de Fadomuziek. Er zijn tal van restaurants waar u tijdens het diner kunt genieten van fadomuziek. Lijkt het u leuk een avond met de groep mee te maken? Prijs inclusief diner vanaf € 60,- p.p. vanaf 20 personen incl. drankjes en excl. vervoer naar/van restaurant.
  Deze dient u op de afdelingspagina van activiteiten door te nemen.