Café Bolle Jan
Agenda item

Café Bolle Jan

Vindt plaats op: zaterdag 18 januari 2020

Over café Bolle Jan In 1970 was Jan Froger al een aantal jaar werkzaam als zanger en accordeonist in een café in Amsterdam. Dat jaar besloten Jan en Mien zelf een café te beginnen wat nu niet meer uit de Amsterdamse geschiedenis is weg te denken. Café Bolle Jan is tot op de dag van vandaag het meest bezochte en bekendste café van Amsterdam, een café waar de wieg van de muzikale doorbraak van vele bekende artiesten heeft gestaan.

Het bekendste bruine café waar Jan op zijn accordeon, samen met zijn geliefde vrouw Mien de avond invulling gaven met hun smartlappen. Toen René Froger groot genoeg was de bühne te beklimmen heeft hij daar menig duet met onder andere zijn ouders gezongen.

Nu in de 21ste eeuw staat de kleinzoon van Jan en Mien, Danny Froger, naast een tal van andere bekende namen, daar menig avond nog een moppie te zingen. Nancy, de dochter van Jan en Mien, heeft alle jaren meegewerkt in het gezelligste café van Nederland. Nu runt Nancy de zaak en zij heeft het dierbare erfgoed van haar ouders met haar hart bewaakt waardoor nu nog de sfeer van toen leeft in het café.

Kosten MBSOV leden: €19,00

Café Bolle Jan 18-01-2020
  • Vul uw volledige IBAN code in.
  • Deze dient u op de afdelingspagina van Activiteiten door te nemen.